Consumul mediu de apa calda este in jur de 10 mc pe luna insa aproape 50% din aceasta apa este rece.
Daca am nevoie sa zic de 5-6 ori pe zi (am un copil mic) de apa calda, de regula trebuie sa astept intre 10-20 de minute, inainte de fiecare utilizare, pentru ca apa calda sa devina calda.
Situatia asta apare la mai toti locatarii care stau mai sus de etajul 5, la ceilalt nu am reusit sa aflu, deci este practic generalizata.
In mod normal pentru aproape orice alt serviciu, neconform cu descrierea poti apela la OPC insa pentru apa calda, aka RADET, nu stiu incotro sa o apuc si de unde sa incep.
Nu este problema numai la dumneavoastra, dar nu este vina RADET-ului ca nu aveti dumneavoastra apa calda cum deschideti robinetul, acesta furnizeaza apa calda la o anumita temperatura, ei nu au de unde sa stie ca o foloseste cineva de la parter, sau cineva de la ultimul etaj, daca vecinii dumneavoastra de la etajele inferioare nu folosesc apa calda aceasta se raceste pe teava fiind nefolosita, nu are tur-retur ca sa se mentina calda.
Cred ca cel mai bun sfat este sa renuntati la serviciile RADET si sa va montati centrala termica, numai aceasta o sa va ofere confortul dorit.
Situatia cu care va confruntati este o problema cotidiana si se datoreaza in principal lipsei circulatiei apei calde
Timpul de astptare pana vine apa calda tehnic se datoreaza ,timpului necesar ca apa calda sa ajunga de la bransamentul de retea la nivelul unde locuiti,respectiv sa se consume apa care se afla in instalatia parte comuna din condominiu si care isi pierde calitatea termica ca urmare a neutilizarii si stationarii in instalatia comuna.
Pentru rindepartarea disconfortului, se pot utiliza pompe de recirculatie ,sau varianta propusa anterior ,variante care implica alocarea de sume suplimentare ,fie de catre asociatia de proprietari fie de catre proprietar
Imi dau seama ca mesajul initial nu include un aspect important.
Radet este obligat prin contract sa aiba IN FUNCTIUNE pompe de recirculare a apei in fiecare punct termic.
Bineinteles acest lucru nu se intampla in realitate mereu.
La aceasta observatie RADET motiveaza temperatura apei pe lipsa izolatiei in imobile si in plus faptul ca fiecare imobil trebuie sa aiba de asemenea o astfel de pompa de recirculare.
Intrebarea ar fi, in calitate de consumator, exista o modalitate legala de a refuza plata apei calde pana la repararea / punerea in fuctiune a acestei obligatii contractuale?
In plus se poate face un astfel de demers atat impotriva RADET cat si a Asociatiei de Locatari....separat evident?
Chiar daca exista pompa de recirculare la nivelul punctelor termice,exista situatii ,in special in cazurile imobilelor situate la cap de instalatie ,in care presiunea apei are valori care nu asigura circulatia acesteia la parametrii optimi sa satisfaca necesitatile apartamentelor de la ultimul etaj
De acea ,exista asociatii de proprietari ,care cu acordul proprietarilor au montat pompe de recirculare la ultimul nivel
Demersurile,teoretic pot fi demarate de catre proprietarii care se confrunta cu astfel de neajunsuri
Solutionarea la nivelul asociatiei de proprietari este conditionata de interesul si disponibilitatea presedintelui de asociatie de a se implica in demersurile si efortul la nivelul membrilor proprietari pentru ai determina pe acestia sa accepte plata c/v costuri aferente achizitie +montaj pompa recirculare
Apa calda ultimul etaj
_adi_
As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)