1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...
Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 si art.9 alin.(4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
2. Daca nu stiati de aceste prevederi trebuia sa intrebati inainte de a incheia contractul cu firma de asigurari.
3. Incetati contractul cu firma de asigurari si solicitati reluarea platii indemnizatiei pentru CCC.
Va multumesc pentru raspuns!
Contractul il aveam inainte cu mult timp si nu stiam ca acest lucru ma va afecta, ca nu-ti spune nimeni nimic!
Dar nu este nici o cale de a nu returna acesti bani inapoi, ca per total am de dat pt aprox 1an si 4 luni..., va dati seama ca nu as fi pus indemnizatia in pericol daca as fi stiut ca pt aprox 100 lei/luna mi-ar fi retras acesti bani!...acum copilui are 2 ani si 3 luni si sunt in crestere copil cu grad de handicap!
Nu exista o limita a venitului suplimentar, trebuie sa returnezi banii chiar daca ai un venit suplimentar de ...1 leu, sa zicem?!?...e aberant! Sau mai sunt care au venituri din contracte cu firme de cosmetice, ce-i drept, venituri neimpozabile,adica...dupa ce sunt corecta si dau statului dreptul lui, el are grija de mine ...cum?!?...parca nu e chiar asa corecta legea, ce spune-ti?/?
Va multumesc mult!
1. Parerea mea, daca legea este buna sau nu, nu va ajuta la nimic.
2. Eu v-am spus ce prevede legea, asa cum este ea, fie ca imi place sau nu sa va dau asemenea raspuns.
3. - Legea nu spune ca poti cumula indemnizatia pentru CCC cu un anume cuantum minim de venit.
- Spune ca nu poti cumula indemnziatia pentru CCC cu venituri profesionale impozabile (indiferent d cuantumul acestora), din cele care se pot lua in calculul indemnizatiei pentru CCC.
- Daca aveati venituri din inchirieri de bunuri mobile sau imobile sau alte venituri neprofesionale nu era nici o problema.
4. - Puteti sa contestati decizia de imputare a sumelor dar nu vad cum sa aveti castig de cauza.
- Pe decizie scrie termenul de contestare si unde se poate face aceasta.
Buna ziua!
Pot solicita stimulentul de insertie pt cele 4 luni ale anului 2011,(de cand figurez cu cele 2 venituri) se pot da acesti bani retroactiv???...macar sa mai scada din valoarea pe care o am de dat!
1. Incertcati dar nu cred ca se apoate.
2. Stimulentul de insertie se acorda de la data cand faceti cererea, nu retroactiv.