avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Documente necesare la I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Documente necesare la I.I.

Buna ziua. Va deranjez cu urmatoarea situatie: Am o I.I.si cu 14.03.2013 nu mai sunt platitor de TVA. Am depus declaratii pentru 2012 si ultima D300 pentru ianuarie 2013. Acum stiu ca in RJIP inregistrez "mere cu pere", adica fie doar baza de la furnizorii ce au TVA, fie total factura de la ceilalti. Se face comert on-line. Contabilitate in partida simpla.
Nu cunosc ce situatii mai dau la ANAF la trimestru.
In Registrul Inventar am inscris biroul, PC-ul, stampila. Am liste de inventar la 31.12.2011 si 2012 , pentru cca. 10 repere ce le-am avut in stoc, dar pe care le voi vinde in aprilie. Mai trebuie inscrisa si valoarea listelor cu stocul de marfa?
La ajustarea de TVA care am facut-o pentru stocuri am intocmit o lista anexa pentru a fi mai usor de verificat. O "lipesc" de ultima D300 data pentru ianuarie 2013?
Pentru marfa cumparata, care se vinde imediat TREBUIE evidenta: fise de magazie, NIR ?
Multumesc pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva costachel costachel Bine v-am gasit. Iata problema mea: 1. Sunt I.I. si am fost platitor TVA, fac comert online, marfa cumparata fiind imediat livrata, prin posta/curier cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec neplatitor de tva MIV MIV buna seara, pana in 30.11.2012 nu am depasit ( si nici in decembrie nu am sanse ) plafonul de 220 000 lei cifra de afaceri luata in calcul pentru plafonul ... (vezi toată discuția)
Control de fond la o if bianchita bianchita Am avut control de fond pe 4 ani(magazin alimentar) si am fost scoasa datoare f. multi bani deoarece nu mi s-a facut pentru fiecare an doar diferenta dintre ... (vezi toată discuția)