Buna ziua. Va deranjez cu urmatoarea situatie: Am o I.I.si cu 14.03.2013 nu mai sunt platitor de TVA. Am depus declaratii pentru 2012 si ultima D300 pentru ianuarie 2013. Acum stiu ca in RJIP inregistrez "mere cu pere", adica fie doar baza de la furnizorii ce au TVA, fie total factura de la ceilalti. Se face comert on-line. Contabilitate in partida simpla.
Nu cunosc ce situatii mai dau la ANAF la trimestru.
In Registrul Inventar am inscris biroul, PC-ul, stampila. Am liste de inventar la 31.12.2011 si 2012 , pentru cca. 10 repere ce le-am avut in stoc, dar pe care le voi vinde in aprilie. Mai trebuie inscrisa si valoarea listelor cu stocul de marfa?
La ajustarea de TVA care am facut-o pentru stocuri am intocmit o lista anexa pentru a fi mai usor de verificat. O "lipesc" de ultima D300 data pentru ianuarie 2013?
Pentru marfa cumparata, care se vinde imediat TREBUIE evidenta: fise de magazie, NIR ?
Multumesc pentru ajutor!
Neplatitor de tva
costachel
Bine v-am gasit. Iata problema mea:
1. Sunt I.I. si am fost platitor TVA, fac comert online, marfa cumparata fiind imediat livrata, prin posta/curier cu ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.