avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Control de fond la o IF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Control de fond la o IF

Am avut control de fond pe 4 ani(magazin alimentar) si am fost scoasa datoare f. multi bani deoarece nu mi s-a facut pentru fiecare an doar diferenta dintre venitul brut si chelt. din RJIP si pe baza rezultatului ,venitul net, sa mi se calculeze impozitul de 16% asa cum s-a intamplat la alte controale de fond pe care le-am mai avut.
Mi s-a calculat gen PV (pret de vanzare)minus PC(pret de cumparare)=A(adaos) si mi s-a stabilit impozitul.
Mi s-a dat un ex:daca cheltui 3 lei pt. o marfa si am adaos de 2 lei ,iar venitul de 2 lei,la inc. anului urmator diferenta va fi considerata cheltuiala anticipata...
Mi s-a vorbit de luarea in calcul a stocului si nu inteleg ce treaba are stocul meu de marfa in stabilirea impozitului,stoc pe care eu il consider marfa nevanduta si care il evidentiez in reg. inventar.
Nu mai inteleg nimic...va rog sa ma luminati....
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 14:31, 31 Martie 2011
Eu tin contabilitate si in partida simpla. Am vazut ca unii colegi nu tin cont de diferentele pfa-urilor cu prestari servicii fata de cei care au stocuri.
Eu am tinut cont de stocurile existente la 31.12 si am facut o nota in registrul jurnal de incasari si plati prin care am redus cheltuielile cu valoarea stocurilor din lista de inventariere.
Pe 01.01 am stornat inregistrarea de la 31.12.
Astfel, stocurile existente la 31.12 nu vor fi deductibile in anul cand au fost achizitionate, ci in anul urmator.

Cred ca au dreptate cei de la control.
Daca nu am fost destul de clara, mai cereti lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 16% pfa metoda de calcul irina198 irina198 Cum se calculeaza corect impozitul de 16% dupa urmatoarele date? Stoc marfa initial 3000 cu adaos, stoc marfa final 3500 cu adaos, total cheltuieli din RJIP ... (vezi toată discuția)
Venit net liliigretz liliigretz VA ROG, un IF cum calculez venitul net? prima varianata: stoc la 31,12,2010 - pret achizitie 12360 stoc la 31,12,2010 - pret vanzare ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie control fond la if bianchita bianchita Doresc sa fac o contestatie in urma unui control de fond si va rog sa-mi spuneti pasii care trebuie facuti si ...daca e bine sa-i fac( ma gandesc sa nu imi fac ... (vezi toată discuția)