avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie a crescatorilor de animale
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie a crescatorilor de animale

1. As dori sa va intreb daca la o asociatie nonprofit, profil agricol se pot deconta diurne pentru membrii asociatiei , mentionez ca asociatia nu are angajati doar sunt 2-3 "sefi" care rezolva problemele asociatiei si cer sa li se deconteze diurna. Daca se poate deconta , trebuie sa fac stat de salarii pentru sumele ce depasesc 32 lei ?
2. Cativa dintre membrii trebuie sa mearga sa faca un fel de inventariere a stanelor etc. pe pasuni asta o sa le ia cateva zile , pe acele zile cum sa decontez diurna ca pe munti n-are cine sa puna stampila pe delegatie sau sa fac contract civil de prestari servicii?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:08, 12 Aprilie 2013
Nu puteti sa decontati diurna pentru ca respectivii nu sunt salariati.
Decontati cheltuieli de transport.
Fiind vorba de un ONG, diurna se poate deconta si pentru voluntari, care in temeiul legii speciale sunt asimilati salariatilor si li se poate face asigurare medicala si de accidente, li se pot deconta cheltuieli de transport si cazare, si se poate da diurna etc. ca la salariati, daca sunt intrunite conditiile legale prevazute in legislatia specifica ce se aplica si ref. cheltuielile de deplasare pentru salariati. A nu se depasi plafoanele de deductibilitate, ca atunci se complica mult lucrurile. Persoanelor respective li se va intocmi contract de voluntariat conform Legii 195 / 2001.
Problema stampilarii ordinelor de deplasare pentru genul respectiv de deplasari este in continuare neclarificata de legislatie. In practica sunt multe persoane juridice care prin specificul activitatii nu au cum sa obtine stampile pe delegatii - ex. agentiile de turism pentru ghizii si restul personalului cand fac turism montan pedestru, ecvestru, biciclistic etc. in zone unde nu sunt localitati sau unitati care au stampila ( ei stau in cort etc.) la fel si membrii asociatiilor turistice cand practica acel gen de activitati sau oamenii de la firme de cartografie sau prospectiuni geologice sau expoatari forestiere etc. in zone unde nu sunt localitati sau alte posibilitati de stampilare.... Eu personal pe tema asta am mers in audiente la organele fiscale ierarhic pana destul de sus si raspunsul verbal a fost sa furnizam o proba a realitatii deplasarii echivalenta acelei amprente de stampila - si am pus uneori CD cu fotografii si track de GPS :-))) In tot cazul un eventual proces-verbal care sa motiveze imposibilitatea de a obtine stampilarea delegatiei intr-un mod relevant si explicatii ref. durata si lungime traseu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizari ong pentru expeditii montane feriteglas feriteglas Buna ziua, Sa presupunem ca un ONG primeste 20.000 euro sponsorizare de la o companie pentru o expeditie montana. Cum se pot acorda acesti bani membrilor ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Diurna, cheltuieli transport, cazare DanielBa DanielBa La multi ani, tuturor! As vrea sa stiu daca, in cadrul unui ONG fara salariati, in situatia unor deplasari, se poate deconta diurna, cazarea si ... (vezi toată discuția)