avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Diurna, cheltuieli transport, cazare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Diurna, cheltuieli transport, cazare

La multi ani, tuturor!
As vrea sa stiu daca, in cadrul unui ONG fara salariati, in situatia unor deplasari, se poate deconta diurna, cazarea si transportul?
Pentru activitatea curenta, am incheiat cu o PF contract de comodat pentru un autoturism. Putem deconta cheltuiala cu benzina? In afara bonului fiscal, trebuie sa mai completam si foaie de parcurs?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:16, 10 Aprilie 2016
Puteti sa decontati cazare si transport pentru acei membrii ai ong care au participat la acele activitati care au necesitat cazare si transport ca fiind suportate de ong-ul invitat. Deci daca acolo participau membrii caci a fost invitat ong-ul, decontati, dar daca membrii s-au dus ei asa, si vor sa deconteze apoi ca sa-si recupereze din cheltuieli, nu.
Si pentru cele de mai sus trebuie sa aveti acte financiare doveditoare, bonul fiscal de la benzina cu codul fiscal al ong si foaia de parcurs.
Pentru activitatea zilnica, curenta, am incheiat cu o PF contract de comodat pentru un autoturism. Putem deconta cheltuielile cu benzina? In afara bonului fiscal, trebuie sa mai completam si foaie de parcurs?
Multumesc!
In afara de decontare de cazare si transport, pe baza de documente, puteti voluntarilor sa le acordati si diurna, pentru ca e doar un mod forfetar de a deconta o cheltuiala de deplasare. In limita de 2,5 ori nivelul de la institutii publice, ca alminteri e considerata de natura salariala... Cu decontarea de transport cu autoturism, se face la fel ca pentru salariati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatii intreprindere individuala sprite_designer sprite_designer Buna seara, Se poate deconta combustibilul (autoturism preluat in urma unui contract de comodat) si cazarea pe perioada unei delegatii fara ... (vezi toată discuția)
Decont transport ong Finuta Buzdugan Finuta Buzdugan Buna ziua, As dori unele lamuriri cu privire la decontul ordinului de deplasare intr-un ONG. Suntem o asociatie CAR Pensionari, entitate non profit, care ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)