buna ziua! am si eu 2 intrebari - intr-o societate cu aproximativ 800 de angajati,este posibil ca tichete de masa sa se dea doar la o parte din angajati si celor care li se da,este normal sa le fie bagate in statul de plata si sa fie impozitate? eu fac parte din cei care nu primesc....am primit doar de 8 martie 3 tichete cadou si acum le regasesc adunate la salar si impozitate. asa este normal? va multumesc!
C/v tichetelor de masa se impoziteaza ... Valoarea tichetelor de masa se introduce in venitul brut , apoi se evidentiaza la retineri.
Pentru ele se calculeaza doar impozitul de 16 % care se retine pe stat si se declara in D112
Art. 2 din Legea nr.142/1998 prevede:
Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, care să prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;
c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.
Multumesc pt raspuns! asa ar trebui probabil facut....nu stiu ce selectie au facut la noi,pe ochi frumosi cred....asa se face ca o colega de langa mine,care are acelasi salar,ar trebui sa faca ce si cat fac eu,doar ca face ce si cat vrea si primeste totusi tichete.in fine.....suntem in romania,unde totul este posibil!
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar. Mulţumesc!]
Criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă trebuie sa se regaseasca in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia ... in lipsa unor astfel de prevederi, se poate considera ca este discriminare.
Tichete masa
kiti36
am fost informata intorcandu-ma la lucru din maternitate ,ca trebuie sa semnez un regulament intern in care sunt de acord sa primesc timp de3 luni doar 10 ... (vezi toată discuția)
Tichete de masă
Xzgeorge
Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)