Buna ziua, va rog, ajutati-ma cu sfaturi. Sunt pe cale sa devin un jurist incepator in cadrul unei firme de paza si as dori sa ma sfatuiti ce sa pun la punct, ptr inceput in practica mea. Codul penal in stiu dar banuiesc ca trebuie sa stapanesc si Codul civil si ce sa mai citesc pe langa cele enumerate de mine ??? Ce si cum ar trebui sa procedez ptr inceputul carierei in cadrul firmei ??? Ms anticipat !!! :(
In profesia pe care ati imbratisat-o, veti avea nevoie de legislatia in domeniile: civil, comercial, dreptul muncii si fiscal.
Probabil ca toate contractele care urmeaza a fi incheiate intre companie si alte persoane fizice ori juridice, va vor fi supuse pentru opinii juridice si avizare. Deasemenea veti redacta, aviza, contrasemna, orice act juridic va fi solicitat de catre oricare dintre departamentele companiei.
In functie de atributiile prevazute in fisa de post, veti reprezenta compania in instanta, cat si in fata autoritatilor publice, cu care exista raporturi contractuale.
Fiind la inceput de cariera, pe langa legislatia in vigoare pe care trebuie sa o stapaniti, eu as recomanda si un curs de comunicare si negociere. In comercial, de multe ori puteti evita sa ajungeti in instanta, aplicand la modul cel mai profesionist negocierea, cateodata urmata chiar de B.A.T.N.A (Best Alternative To a Negotiated Agreement).
Multumesc de sfaturi, deja le-am luat in considerare si am inceput sa "tocesc" ...........Stiu ca o sa gafez la-nceput dar............"daca nu esti prost, nu ai cum sa fi destept" :D