avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Sfaturi pentru un consilier juridic incepator
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Sfaturi pentru un consilier juridic incepator

Buna ziua, va rog, ajutati-ma cu sfaturi. Sunt pe cale sa devin un jurist incepator in cadrul unei firme de paza si as dori sa ma sfatuiti ce sa pun la punct, ptr inceput in practica mea. Codul penal in stiu dar banuiesc ca trebuie sa stapanesc si Codul civil si ce sa mai citesc pe langa cele enumerate de mine ??? Ce si cum ar trebui sa procedez ptr inceputul carierei in cadrul firmei ??? Ms anticipat !!! :(
Cel mai recent răspuns: dof35 , utilizator 22:36, 14 Aprilie 2013
In profesia pe care ati imbratisat-o, veti avea nevoie de legislatia in domeniile: civil, comercial, dreptul muncii si fiscal.
Probabil ca toate contractele care urmeaza a fi incheiate intre companie si alte persoane fizice ori juridice, va vor fi supuse pentru opinii juridice si avizare. Deasemenea veti redacta, aviza, contrasemna, orice act juridic va fi solicitat de catre oricare dintre departamentele companiei.
In functie de atributiile prevazute in fisa de post, veti reprezenta compania in instanta, cat si in fata autoritatilor publice, cu care exista raporturi contractuale.
Multumesc din suflet ptr sfaturi, incerc sa ma pun la punct cu Codurile enumerate de dvs. Alte sfaturi sunt binevenite, astept !!
Fiind la inceput de cariera, pe langa legislatia in vigoare pe care trebuie sa o stapaniti, eu as recomanda si un curs de comunicare si negociere. In comercial, de multe ori puteti evita sa ajungeti in instanta, aplicand la modul cel mai profesionist negocierea, cateodata urmata chiar de B.A.T.N.A (Best Alternative To a Negotiated Agreement).
Trebuie sa stiti si Codul de procedura civila , fara de care nu prea o sa va descurcati in fata instantelor de judecata ...
Multumesc de sfaturi, deja le-am luat in considerare si am inceput sa "tocesc" ...........Stiu ca o sa gafez la-nceput dar............"daca nu esti prost, nu ai cum sa fi destept" :D

Alte discuții în legătură

Institutie publica fara consilier juridic Sunrunner Sunrunner Sunt lovite de nulitate contractele de munca ale angajatilor dintr-o institutie publica pe care la avizul juridic nu se specifica in clar (consilier ... (vezi toată discuția)
Litigii cu profesionistii? Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Ce inseamna litigii cu profesionistii? (vezi toată discuția)
Estimare daune (materiale?) pentru incalcare de proprietate - operator telecom care a tras un cablu electric pe terenul meu fara a-mi cere permisiunea lsplsp lsplsp Va salut, O prima întrebare rapida, dacă ar trebui sa intentez un proces unui operator de telecom și cam ce daune as fi îndreptățit sa ... (vezi toată discuția)