avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... IN CE TERMEN ESTE OBLIGAT ANGAJATORUL SA-MI RESTITUIE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

IN CE TERMEN ESTE OBLIGAT ANGAJATORUL SA-MI RESTITUIE SUMELE DATORATE?

La societatea la care am lucrat salariile se platesc cu mari intarzieri.Asa se face ca aceasta imi datoreaza salariul pe doua luni.Cum imi pot recupera acesti bani cat mai repede?Exista vreun articol de lege care sa reglementeze cat mai clar rezolvarea unei asemenea situatii?

Multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 08:59, 26 Februarie 2009
Faceti plingere penala .
1. Pentru ce sa faca plangere penala? Care este infractiunea savarsita de catre angajator in situatia expusa?

2. Puteti sa faceti o sesizare al ITM sau sa deschideti o actiune in instanta in termenul de prescriptie (3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariile).
elis a scris:

1. Pentru ce sa faca plangere penala? Care este infractiunea savarsita de catre angajator in situatia expusa?

2. Puteti sa faceti o sesizare al ITM sau sa deschideti o actiune in instanta in termenul de prescriptie (3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariile).

Sa inteleg ca angajatorul are la dispozitie 3 ani ca sa-mi plateasca salariile datorate?
Nu, dvs aveti la dispozitie 3 ani pentru a va cere plata drepturilor salariale restante in instanta.
elis a scris:

Nu, dvs aveti la dispozitie 3 ani pentru a va cere plata drepturilor salariale restante in instanta.

multumesc!:)

Alte discuții în legătură

Prescriptie partiala drepturi salariale aidu aidu Am urmatoarea problema: angajatorul imi datoreaza anumite drepturi contractuale de 5 ani in continuu, pana in 2012, cand a inceput sa se achite de ele. Prin ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale dupa demisie noha_1508 noha_1508 Buna ziua, Sotul meu are o problema cu recuperarea ultimului salariu de la ultimul loc de munca. Seful lui a vrut sa il concedieze, dupa care l-a pus sa isi ... (vezi toată discuția)
Neplata salariala moshu82 moshu82 buna ziua,lucrez in cadrul unei societati de transport marfa international,am revenit in tara dupa aproximativ 3 luni,mai exact la 1 aprilie,mi-am cerut ... (vezi toată discuția)