avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariala

buna ziua,lucrez in cadrul unei societati de transport marfa international,am revenit in tara dupa aproximativ 3 luni,mai exact la 1 aprilie,mi-am cerut drepturile salariale pe luna martie aproximativ 25 de zile lucrate,dar administratorul firmei m-a tot amanat cu tot felul de scuze ca nu a facut incasari si tot asa, iar mai nou nu imi mai raspunde nici la telefon, ce se poate face in aceasta situatie va multumesc si o zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 19 Aprilie 2013
1. Puteti sa faceti o sesizare la ITM.

2. - Dar cel mai sigur este o plangere la Tribunalul din judetul in care aveti resedinta.
- Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.

ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante ... singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata (Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca , actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.).

Dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatea de incasare a drepturilor salariale cuvenite dupa incetarea contractului de munca radubr radubr In perioada februarie 2011-martie 2013 am fost angajat cu contract de munca . In martie 2013 relatiile de munca au incetat, firma comunicand prin revisal la ... (vezi toată discuția)
Fara salariu de 8 luni!!! DOTZ DOTZ Un unchi de-al meu nu si-a mai primit salariul de 8 luni, ce ar trebui sa faca pentru a-si primii banii?? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare precum si salarii neplatite Banyai Sandor Banyai Sandor Buna ziua In anul 2010 m-am angajat la o firma unde am lucrat timp de 9 luni , timp in care salariul am primit fragmentat, periodic in sume mici dar niciodata ... (vezi toată discuția)