avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FARA SALARIU DE 8 LUNI!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FARA SALARIU DE 8 LUNI!!!

Un unchi de-al meu nu si-a mai primit salariul de 8 luni, ce ar trebui sa faca pentru a-si primii banii??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 18 Aprilie 2013
Se poate sesiza ITM si/sau actiona in judecata. Atentie! ITM nu poate obliga angajatorul la plata salariilor restante, dar il poate sanctiona pentru nerespectarea prevederilor din CIM, Regulamentul intern. Numai instanta de judecata poate obliga angajatorul la plata salariilor restante.
ITM-ul nu are cum sa-l sanctioneze pentru nerespectarea prevederilor din c.i.m. si mai ales pentru neplata salariului .

Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.

ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante ... singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata (Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca , actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat care nu isi primeste banii dupa demisie bogha13 bogha13 Buna ziua. Cum procedez in cazul in care mi-am dat demisia de la un patron ( nu a vrut sa imi semneze demisia la zi ) am stat in preaviz si mai trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)
Demisie/ lichidare Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 Buna ziua, pana ieri am lucrat la o firma, dar datorita unor motive, mi-am depus demisia. As vrea sa stiu in cit timp(legal) ar trebui sa imi primesc ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna in caz de demisie dianaalessiapop dianaalessiapop sunt angajata la o firma din 12 februarie 2015 si pana in 18 august sunt in concediu medical urmat de demisia mea.ce pot face daca refuza sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)