buna ziua
in data de 02.04.2013 am depus la itm bucuresti o sesizare pentru neplata salariului din mai 2012 si pana in present - am fost platit in acesta perioada dar nu am semnat nimic si nu am primit pe card decat din conturi personale cu specificatia diverse ceea ce inseamna ca nu s-a respectat art 168
acum , pe 10 04.2013 am primit la posta decizia de concediere cu preaviz 20 zile motiv - art 65 probleme financiare - restructurare
din punctual meu de vedere este o coincidenta prea mare ca sa cred ca drumul meu la itm nu are nici o legatura cu aceasta decizie
am cauta pe net ceva asemanator dar nu am gasit
ce pot sa fac?
mentionez ca de la itm o sa primesc raspuns in 30 de zile cf leg adica pe la 1 mai 2013 - teoretic , practic stiu ca pe 10 mai imi expira termenul de contestati a deciziei de concediere - deci ar trebuii sa fac ceva -
ma gandeam sa ma duc iar la itm buc si sa mai fac o reclamatie si totodata sa ma duc la instant si sa fac o inaintare la anularea deciziei - dar nu stiu cum
mai mentionez ca : acesta firma are in prez 3 angajati dar 2 dintre acestia sunt in situatia mea , deci singurul care ramane este patronal care este si general manager/director
mai mentionez ca in anii 2008-2011 profitul net a fost pe la 150 000 ron/anual
pt 2012 inca nu stiu profit net - o sa il aflu pe la sfarsitul lunii aprilie
va multumesc si astept sfaturile dvs
Daca mai trimiteti inca o sesizare la ITM, exista posibilitate sa fie clasata daca are acelasi obiect...
Art. 10 din Og nr.27/2002:
(1)În cazul în care un petiţionar adresează aceleiaşi autorităţi sau instituţii publice mai multe petiţii, sesizând aceeaşi problemă, acestea se vor conexa, petentul urmând să primească un singur răspuns care trebuie să facă referire la toate petiţiile primite.
(2)Dacă după trimiterea răspunsului se primeşte o nouă petiţie de la acelaşi petiţionar ori de la o autoritate sau instituţie publică greşit sesizată, cu acelaşi conţinut, aceasta se clasează, la numărul iniţial făcându-se menţiune despre faptul că s-a răspuns.
Contestarea deciziei de concediere se va putea face numai dupa primirea acesteoa de la angajator. Actiunea se va deune la Tribunalul in raza careia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare. Termenul de contestare este de 45 de zile de la data primirii deciziei.
just - dar in situatia mea avem 2 problem
1 . nepalta salariului - contestata la itm
2. concedierea care vine la 7 zile calendaristice de cand am depus prima contestatie
ambele nu au legatura - deci nu vad de ce sa se claseze sau sa se uneasca?
din punctual meu de vedere concedierea pe motive economice in momentul in care in aceste clipe avem un contract de cca 20000 ron -iar in febr si martie am avut activitate - asta se poate dovedii - asa ca, revenind , concedierea dupa mine este o reactive la "impertineta" de a ma adresa itm-ului
problema este cum pot sa fac legatura intre cele 2? ma gandeam ca daca exista contracte aducatoare de venit atunci concedierea pe motive economice - lipsa contractelor - este falsa
nu?
Fiind vorba de acelasi petent si de acelasi angajator , se pot conexa petitiile sau clasa ... ceea ce sustineti trebuie sa si demonstrati .... nu este usor dar nici greu sa demostrati ca , concedierea nu este legala.