Ce fel de recalculari au facut obiectul HG 1550/2004 si OUG 4/2005 in cazul pensiilor de invaliditate? Desi am citit aceste reglementari, nu m-am priceput sa le inteleg. Sotiei mele i s-a replicat ca a beneficiat de aceste prevederi legislative cand i s-a stabilit dreptul de pensie de invaliditate. A fost pensionata la data de 9.07.2004 si a primit decizia foarte tarziu, emisa pe 30.09.2004. Decizia nu contine alte date decat cele stabilite initial. Acum, i se spune ca a beneficiat de recalculari pe baza celor doua acte legislative, desi nu i s-a comunicat nimic, nu s-au schimbat deloc datele stabilite initial precum punctajul total si punctajul mediu anual. Nu a cerut si nu a depus niciun act pentru recalculare, adeverinte de sporuri, grupe munca sau altele. Este in proces si cautam informatii pentru aparare. Multumesc frumos!
Recalcularea s-a facut pentru cei are si-au deschis drepturile pana la 31/03/2001.
O.U.G.4/2005
ART. 1
Pensiile din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, stabilite în baza legislaţiei în vigoare anterior datei de 1 aprilie 2001, se recalculează în condiţiile prevăzute de prezenta ordonanţa de urgenta.
H.G.1550/2004
ART. 1
Începând cu data de 1 octombrie 2004 pensiile din sistemul public, stabilite în fostul sistem al asigurărilor sociale de stat potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, vor fi evaluate în vederea recalculării în conformitate cu principiile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare.
Multe multumiri, Domnule Carp. M-am lamurit: Cei care au emis intampinarea au comis o eroare totala. Acum vom sti ce obiectii sa aducem la aceasta intampinare. Sanatate!