avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 proprietari

Buna ziua! sunt nou pe acest forum asa ca va rog sa ma intelegeti.Vreau sa ma asociez cu cineva la o constructie duplex.Tin sa mentionez ca terenul este luat de la primarie pe numele sau pe 49 de ani.omul nu are bani sa termine constructia si a zis sa ne asociem si luam jumate jumate din duplex,intarri separate,zid despartitor banuiesc ca toata lumea stie cum e un duplex. Acum intrebarea mea este cum fac eu ca sa m aasociez cu el si sa nu fiu pacalit? terenul si proiectul duplexului sunt pe numele lui.Trebuie si eu sa fiu trecut pe concesiune? Si pe proiect de asemenea? se face la notar? cum se procedeaza? Va multumesc anticipat si numai bine la toata lumea!!!
Cel mai recent răspuns: mitzunator , utilizator 19:18, 25 Februarie 2009
Nu veţi putea înscrie partea dumneavoastră de construcţie în cartea funciară deoarece nu sunteţi titular al dreptului de concesiune. Iar acest drept vi-l poate transmite numai proprietarul terenului - respectiv consiliul local.

Simpla asociere cu actualul concesionar nu este opozabilă concedentului şi nu vă conferă dreptul de a construi.
si daca merg la primarie cu el si sunt adaugat si eu,dupa aceea cum procedez? ma inscriu si eu pe proiect sau numai este nevoie deoarece ce este pe teren se presupune ca este al amandoura? si multumesc mult pentru promptitudine.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
mitzunator, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren concesionat lumynyta lumynyta buna ziua, pe un teren concesionat pe 49 ani se poate construi locuinta, poate ma ajuta cineva si imi da un rasp, multumesc (vezi toată discuția)
Contract de concesiune , va rog lamuriri adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Teren in concesiune adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)