avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract comodat pt SRL - continutul contractului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract comodat pt SRL - continutul contractului

buna ziua,

am si eu 3 intrebari legate de actul de comodat:
1. daca eu sunt proprietarul imobilului, desi acesta este ipotecat, trebuie sa mai fac act de comodat la infiintarea unui SRL sau e indeajuns contractul de vanzare-cumparare?
2. trebuie si schita imobilului la inregistrare?
3. daca vreau sa-mi decontez benzina la masina, actul de comodat care-l fac pentru ea trebuie inregistrat undeva? pot sa-l dau odata cu actele de inregistrare a firmei sau nu e cazul?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:52, 11 Aprilie 2013
Chiar daca sunteti proprietar va trebui sa incheiati un contract de comodat care va fi depus la registrul comertului in dovedirea sediului societatii comerciale.

Nu va fi insa necesara si schita imobilului decat daca este vorba despre un imobil cu multe camere si contractul de comodat va privi doar o singura camera. Pe schita ar trebui sa apara hasurata acea camera care reprezinta sediu.

Contractul de comodat pt autoturism nu trebuie inregistrat, nici macar la registru, dar el trebuie sa existe in evidentele societatii pt a exiista baza legala in deducerea carburantilor si a altor reparatii privind auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - sediu profesional intr-o casa Frezia84 Frezia84 Urmeaza sa stabilim sediul profesional al PFA-ului intr-o casa. Intrebarile mele sunt: - trebuie sa individualizez cumva o camera in sensul stabilirii ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat. sweetanny sweetanny Buna ziua. Doresc infiintarea unui s.r.l. care va avea sediul social la o locatie si punctul de lucru in alta parte. La sediul social nu se va desfasura ... (vezi toată discuția)
Comodat magdutza80 magdutza80 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Este vorba despre o firma care are punct de lucru la o anumita adresa. Acum vrea sa mute sediul social la adresa unde are ... (vezi toată discuția)