avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE URMAS dupa parinte
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE URMAS dupa parinte

Am 20 de ani si primesc pensie de urmas dupa mama.Sunt studenta si stiu ca pot primi aceata pensie pana la varsta de 25 de ani , cat timp inca studiez.Intrebarea mea este: Daca lucrez ((cu conract de munca ,conventie sau altele ) imi pot pierde pensia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:21, 11 Aprilie 2013
Aveti dreptul la aceasta pensie cat timp va continuati studiile, dar nu mai mult de varsta de 26 de ani. Daca veti incheia un contract de munca, nu veti mai avea dreptul la aceasta pensie, intrucat starea de nevoie va inceta, dvs avand o sursa de venit din salariu.
alinaborza a scris:
...Daca veti incheia un contract de munca, nu veti mai avea dreptul la aceasta pensie, intrucat starea de nevoie va inceta, dvs avand o sursa de venit din salariu.

1. Raspuns gresit!

2. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice nu mai interzice cumulul pensie de urmas cu un venit pentru care se retine contributia pentru pensie, indiferent de cuantumul acelui venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaș pentru copii zaicescu_mirela@yahoo.com zaicescu_mirela@yahoo.com Copiii care sunt studenti si primesc pensie de urmaș , pot sa se angajeze pe perioada studentiei si sa nu i se taie pensia? (vezi toată discuția)
Suspendare pensie urmas smaria92 smaria92 Buna ziua, Daca sunt studenta, dar m-am angajat cu CIM, se suspenda pensia de urmas sau o voi primi pana termin studiile, indiferent de salariu primit? ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas+salariu A. 072 A. 072 Bună ziua! Benefiez de pensie de urmaș după tata și sunt studenta. Pe perioada verii, timp de 3 luni, sunt angajata și nu știu dacă exista vreo ... (vezi toată discuția)