avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... suspendare pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

suspendare pensie urmas

Buna ziua,

Daca sunt studenta, dar m-am angajat cu CIM, se suspenda pensia de urmas sau o voi primi pana termin studiile, indiferent de salariu primit?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 23 Ianuarie 2015
1. Legii 263/2010 pivind sistemul unitar de pensii publice nu interzice cumulul pensiei de urmas cu alte venituri profesionale (din prestarea unei activitati), indiferent de cuantumul acestor venituri.

2. Asadar puteti cumula pensia de urmas cu orice alt venit provenit din salarii.

3. Tineti cont insa ca beneficiati de pensie de urmas numai pana impliniti varsta de 26 de ani (daca urmati cursurile unei forme de invatamant).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu cumulat cu pensie de urmas la student nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Fetita mea e studenta si beneficiaza de pensie de urmas de pe urma tatalui.Ea ar dori sa isi gaseasca un loc de munca part-time.Intrebarea mea e ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas+salariu Amelia-Mihaela Amelia-Mihaela Buna ziua...sunt studenta anul II la o facultate privata din Bucuresti si primesc pensie de urmas din 2008 si acum as dori sa ma angajez...Am citit in mai ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu salariul Camychi Camychi Baiatul meu a beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui sau ,mort in 2006. Acum are 23 de ani ,a terminat facultatea ,s-a inscris si va urma cursuri ... (vezi toată discuția)