avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

As dori sa stiu daca o succesiune facuta acum 20 de ani se mai poate redeschide si daca se poate face doar dupa o parte din mostenire,in cazul de fata este vorba de teren si persoana in cauza doreste sa redeschida succesiunea pentru 10 ha din cele 90 ha care le-a avut defunctul.
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 18:28, 26 Februarie 2009
nu intelegem de ce terenul la care va referiti nu a fost inclus in masa succesorala initiala ? :confused:
Exprimati-va mai clar sa inteleg situatia.
Totusi, daca acel teren nu a facut parte din masa succesorala la momentul dezbaterii succesiunii, fiind dobandit mai tarziu, dar apartinand defunctului se poate face succesiunea cu privire la acel teren.
Aveti doar un certificat de mostenitor sau o sentinta de partaj succesoral si iesire in indiviziune .Daca dupa acesta sentinta de partaj succesoral s-au mai descoperit bunuri succesorale ( deci nu au facut obiectul primului partaj succesoral) se poate face un partaj suplimentar .
Buna ziua!
Sa va explic exact situatia:tata a avut 5 frati care in decursul vieti au mostenit de la parinti diverse suprafete de teren.Bunica mea a decedat in 1990,fiind ultimul parinte in viata.Atunci unul din fratii lui tata a deschis succesiune si a declarat doar cateva ha(4 ha) de teren din cei 90 cat a avut bunica,(precizez ca nici unul din fii nu a avut vreun teren dat cu act de vanzare cumparare sau cu vreun alt fel de act de la parinti,tot terenul a fost impartit la mica intelegere in decursul vieti parintilor)dupa care nu s-a mai dus sa faca partajul succesoral sau sa finalizeze actiunea.Au trecut 19 ani ,intre timp tata a decedat noi am facut succesiunea dupa el ,dar unchiul s-a trezit ca ar mai vrea o bucata din terenul nostru ca i se pare ca avem mai mult si doreste sa redeschida actiunea de succesiune.Ideea este ca el nu doreste sa redeschida succesiunea pentru toate terenurile care le detin si ceilalti fratii ,el doreste sa faca o succesiune numai dupa terenurile care le are el si tata.Se poate lucru acesta?
Aceste terenuri au fost trecute la rolul tatalui dvs.?

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac transstefan transstefan 2 terenuri intravilan si un teren 1 ha si 3300 mp extravilan este trecut in titlu de propietate al decedatului mostenitori 2 ( adica doua surori) . am ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)