avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

As dori sa stiu daca o succesiune facuta acum 20 de ani se mai poate redeschide si daca se poate face doar dupa o parte din mostenire,in cazul de fata este vorba de teren si persoana in cauza doreste sa redeschida succesiunea pentru 10 ha din cele 90 ha care le-a avut defunctul.
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 18:28, 26 Februarie 2009
Buna ziua!
Toata suprafata de teren care a mostenit-o tatal meu a fost trecuta la rol sau si a fost primita de la parinti lui cu multi ani inainte de moarte bunici in 90.
Multumesc!
Dar titlu de propietate aveti ! de cand tatal dvs. a avut posesia. Ca daca a avut aceasta posesie de mai bine de 30 de ani se poate invoca prescriptia achizitiva -uzucapiunea de 30 de ani - , ca modalitate de dobandire a dreptului de proprietate .
Titlu de propietate avem pentru tot terenul.O parte din teren il are de peste 30 d ani iar alta pate de circa 21 de ani.Deci revin cu intrebare poate sa deschida succesiune numai pentru trenul detinut de el si de tatal meu?Multumesc!
Este vorba despre titliu de proprietate emis in baza legii 18/1991 ?Daca da cine e trecut pe titlu .Nu va grabiti cu solicitarea unui raspuns pentru ca nu degeaba va intreb aceste chestiuni.Tot ca sa ma lamuresc pe mine si sa va pot sfatui pe dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac transstefan transstefan 2 terenuri intravilan si un teren 1 ha si 3300 mp extravilan este trecut in titlu de propietate al decedatului mostenitori 2 ( adica doua surori) . am ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)