avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii bon fiscal din 14.03.2013
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii bon fiscal din 14.03.2013

1) Prevederile referitoare la bonurile fiscale incepand cu data de 14.03.2013 sunt valabile si pentru deducerea cheltuielilor la calculul impozitului pe profit, sau numai pentru deducerea TVA ? Inteleg ca aceste prevederi sunt valabile pentru orice tipuri de achizitii, nu numai pentru combustibili?
2) Ce se intampla cu achizitiile in baza unui bon fiscal care are tiparit cif – ul beneficiarului , cu o valoare mai mare de 100 euro: este deductibila numai partea sub 100 euro, si cea peste, nedeductibila, sau este integral nedeductibil atat dpv al impozitului pe profit cat si al TVA?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 13:31, 15 Aprilie 2013
pct 1. din cate am inteles si eu e vorba doar de deducerea tva-ului nu face referire si la IP
pct.2 daca valoarea BF depaseste 100 euro deducerea se face pe baza de factura iar BF este pt stingerea datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate bonuri benzina morodansv morodansv Noua lege a bonurilor de combustibil din 14.03.2013 se aplica si cei care nu sunt platitori de tva, dar care inregistreaza cheltuieli cu combustibil? (vezi toată discuția)
Deducere tva benzina simoponea simoponea Buna ziua! Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale margaretalm margaretalm In lege se precizeaza ca nu se poate deduce TVA in cazul unor achizitii doar pe baza de bon fiscal.Asa a fost inainte pentru BF pana la 100 lei , asa se ... (vezi toată discuția)