avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA bonuri fiscale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

bonuri fiscale

In lege se precizeaza ca nu se poate deduce TVA in cazul unor achizitii doar pe baza de bon fiscal.Asa a fost inainte pentru BF pana la 100 lei , asa se precizeaza si acum pentru BF indiferent de valoare.

TVA este nedeductibil! Cheltuiala aferenta TVA ( 6XX-4426) este deductibila la calcularea impozitului pe profit sau nu este deductibila?
Exemplu: Achizitionez papetarie pe baza de bon fiscal in valoare de 150 lei , din care TVA 23.95 lei.
Corect este sa inregistrez dupa parerea mea 604-5311 = 126.05 si 4426 -5311 = 23.95 si apoi 635 analitic distinct la 4426 cu 23.95 lei. Acest 635 analitic distinct pot sa il consider deductibil sau nu , in cazul in care legea nu imi da voie sa deduc TVA-ul aferent?
margaretalm a scris:

In lege se precizeaza ca nu se poate deduce TVA in cazul unor achizitii doar pe baza de bon fiscal.Asa a fost inainte pentru BF pana la 100 lei , asa se precizeaza si acum pentru BF indiferent de valoare.

TVA este nedeductibil! Cheltuiala aferenta TVA ( 6XX-4426) este deductibila la calcularea impozitului pe profit sau nu este deductibila?
Exemplu: Achizitionez papetarie pe baza de bon fiscal in valoare de 150 lei , din care TVA 23.95 lei.
Corect este sa inregistrez dupa parerea mea 604-5311 = 126.05 si 4426 -5311 = 23.95 si apoi 635 analitic distinct la 4426 cu 23.95 lei. Acest 635 analitic distinct pot sa il consider deductibil sau nu , in cazul in care legea nu imi da voie sa deduc TVA-ul aferent?

Cititi de pe prima pagina a site-ului MF in partea de jos: "Ghid practic privind reflectarea in contabilitate a unor operatiuni economice" acolo aveti raspunsurile la toate intrebarile dvs legate de bonuri fiscale.

Succes!!!
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
Oranina Dumitru, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva bonuri fiscale si bon valoare fixa georgi24ro georgi24ro sper sa nu repet intrebarile de pe un alt subiect de forum dar nu am gasit; in ce masura pot deduce tva si cheltuiala aferenta bonurilor fiscale si a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare papetarie si alte mat.consumabile deutz deutz Pentru aprovizionarile de papetarie si alte mat.cons. gen : dosare, hartie copiator, nir-uri, registre casa, role casa marcat..etc) mai trebuie facut NIR sau ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile pentru combustibili cu deductibilitate 50% amelia2000 amelia2000 Buna seara, Ma poate cineva ajuta in urmatoarea problema: societatea X a achizitionat combustibil pe baza bonului fiscal in valoare de 181,03 lei (TVA ... (vezi toată discuția)