avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva bonuri fiscale si bon valoare fixa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva bonuri fiscale si bon valoare fixa

sper sa nu repet intrebarile de pe un alt subiect de forum dar nu am gasit;
in ce masura pot deduce tva si cheltuiala aferenta bonurilor fiscale si a bonurilor de valoare fixa (trecere pod, parcare, intrare port).
eu imi inregistrez bonurile fiscale mai mici de 100 lei (de ex cu papetaria) astfel:
604 deductibil 401 cu valoarea fara tva a bonului
635.01 nedeductibil 401 cu suma aferenta tva

la bon cu valoare fixa deduc atat cheltuiala cat si tva.

nu stiu daca gresesc sau nu
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 16:48, 19 Februarie 2009
Nu se deduce tva-ul decat de la bonurile de benzina, este singura exceptie.Pt.deducerea tva-ului este nevoie de factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri fiscale margaretalm margaretalm In lege se precizeaza ca nu se poate deduce TVA in cazul unor achizitii doar pe baza de bon fiscal.Asa a fost inainte pentru BF pana la 100 lei , asa se ... (vezi toată discuția)
Decontare bon fiscal de combustibil elenaisaicu elenaisaicu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta un bon de benzina pe firma mea si masina personala. Mai exact am o firma ,sant asociat si administrator si ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale LIDEEAoffice LIDEEAoffice Cum se poate inregistra un bon fiscal de papetarie ( ex. 20 RON) astfel incat sa fie deductibil? Din ce am citit in lege trebuie atasat un document ... (vezi toată discuția)