Buna seara.am nevoie de o mana de ajutor in ceea ce priveste o succesiune facuta acum cca 2 ani.A decedat fratele bunicului meu acu 2 ani..neavand copii..practic mostenirea le revine fratilor,adica bunicului meu si sorei!a fost facut succesiunea respectiva sorã..acu 2 ani..pe un imobil,un apartament.conform clasei a-2-a de mostenitori rezulta ca descendentii bunicului meu,adica eu cu sora`mea..ca tata a decedat si el..au dreptul de a avea un percentual din acea mostenire..ceea ce nu am primit niciodata.e corect sau ma insel !?se mai poate face ceva ? acu dupa cca 2ani..!?Multumesc frumos !
Fratele bunicului, decedat fără descendenţi, nu putea fi moştenit decît de fraţii şi surorile sale sau, dacă ar fi avut fraţi decedaţi înaintea lui, de descendenţii acestora.
Prin urmare, nu aveaţi cum să moşteniţi. Nici tatăl dumneavoastră nu putea, atîta vreme cît era în viaţă bunicul.
Dumneavoastră vă va reveni o cotă din acea moştenire doar la decesul bunicului, în al cărui patrimoniu au intrat o parte (cotă) din bunurile fratelui său.
Pai da,bunicul meu a murit inaintea fratelui sãu.Bunicul a murit in 1996 luna decembrie,tatal meu in martie 1996 iar fratele bunicului meu a murit in anul 2011.Multumesc
Succesiune
Alina50
Buna seara,
Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Mostenire
miticasu
Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune 2012
alexandra1234
Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu o problema. Bunica mea a murit in nov 2011 si vrem sa deschidem taxa de succesiune. Sunt 3 frati iar unul dintre ei adica ... (vezi toată discuția)