avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la plata asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la plata asociatiei

Doresc sa aflu daca sunt in temei legali penalitatile ce se aplica la datoria catre Asociatia de locatari.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:01, 14 Aprilie 2013
Da, pentru intarzierea cu mai mult de 30 zile peste data scodenta se aplicarea penalitati de intarziere de la 0% si pana la 0.2% pe zi de intarziere. Este temei legal v. Legea Nr.230/2007 si HG Nr1588/2007
Inca ceva va rog: penalitatea se aplica doar la datorie sau si la penalitati? - ma refer aici la datoria care creste si mai mult cu penalitatile aplicate. Adica se plateste si penalitate la penalitate? Nu stiu daca m-am exprimat corect :">
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
Christine74, utilizator
Penalizarile se calculeaza conform sistemului propriu al asociatiei, cu respectarea prevederilor legale, putandu-se aplica asupra oricarei sume restante (intretinere, fonduri, reparatii, chirii... ) fara a se aolica si asupra penalizarilor deja calculate.
Nu se aplica penalizare la penalizare.se aplica strict cotelor de întreținere restante.daca dv aveți sa spunem 400 lei cote +20 lei penalizare ,total 420 nu ii achitate luna viitoare penalizarea se va calcula la cota de 400 lei dar se adaugă la penalizarea de 20 lei si tot așa următoarea luna
va multumesc, m-ati lamurit, aproximativ chiar de aceasta suma este vorba :)

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie ContSters122354 ContSters122354 unde sunt distribuite penalizarile ?catre asociatia de proprietari sau catre furnizori ? de cine sunt calculate acestea? (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)