avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul indemnizatie concediu de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul indemnizatie concediu de maternitate

Buna ziua!
Am o rugaminte: nu prea am incredere in contabila de la firma unde am lucrat, dat fiind ca nici pana acum nu am primit banii pentru concediul de maternitate (explicatia pentru fostul meu sef fiind ca se deconteaza la sfarsitul perioadei, desi eu stiu ca se dau lunar). Prin urmare as dori sa stiu pentru un salar de incadrare de 851 de lei cat ar veni pe luna indemnizatia pentru concediul de maternitate(cei 85% pentru 126 zile). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maritrifan , utilizator 16:29, 12 Aprilie 2013
Buna ziua,

Concediul pentru sarcina si lauzie, cod 08, despre care vorbiti se calculeaza ca ca medie a veniturilor lunare brute din ultimele 6 luni anterioare lunii in care ati primit primul medical.
mai pe inteles, daca stiti veniturile brute din ultimele 6 luni anterioare concediului medical le insumati, dupa care insumati si zilele lucratoare din cele 6 luni.
Suma veniturilor obtinuta o impartiti la suma zilelor obtinute si veti obtine un venit zilnic care reprezinta 100%. Acela il inmultiti cu 85% si obtineti suma zilnica de care beneficiati pentru fiecare zi lucratoare aferenta concediului medical.
Pentru a afla cat vi se cuvine pe luna intreaga, vorbim de suma bruta, inmultiti cifra pe care o obineti (acea calculata cu 85%) cu zilele lucratoare din luna pentru care e concediul medical si obtineti suma totala din luna respectiva.
In mana insa trebuie doar sa luati mai putin cu 78 lei cat a fost pana la 01.02.2013 cotizatia la pensie si cu 82 lei mai putin din 01.02.2013, deoarece s-au schimbat bazele de calcul in functie de venitul mediu .
Sper sa va fi fost de folos.
O zi buna
Sa inteleg ca pentru concediul de lauzie ar trebui sa primesc mai multi bani decat pentru o luna normala de munca? Adica la 851 brut eu mai primeam in mana 650 de lei, iar dupa calculul sugerat d-voastra imi iese 730 de lei. Se poate, sau am gresit pe undeva?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal cristina_costi cristina_costi Buna Ziua. Asi dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cum se calculeaza concediul prenatal.Am intrat in concediu prenatal in luna octombrie 2012 din data ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? cristinaioana27 cristinaioana27 Buna ziua am o mica nelamurire cu privire la plata concediului de lauzie daca pe concediul medical scrie ca mi platit 85% din venitul salarial cum se face ca ... (vezi toată discuția)