avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura externa transport marfa
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura externa transport marfa

Buna ziua.
Trabuie sa emit o factura pentru prestari servicii (transport marfa), locul prestarii fiind in Germania, catre o firma din Germania.Trebuie sa precizez pe ea "taxare inversa'? Clientul este platitor de TVA, am verificat pe VIES.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:22, 29 Aprilie 2013
Cota TVA 0 nu taxare inversa; prestarile intrac. de servicii sunt scutite
Conform codului fiscal sau Directivei TVA
Multumesc pentru raspuns.
Am pus aceasta intrebare,deoarece unul din clientii externi m-a rugat sa specific pe factura ca aceste serviciu este o taxare inversa in tara sa.
Da, are dreptate.
In tara cumparatorului trebuie facuta taxare inversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor tva: obligatie inregistrare in reg. op. intracomunitari gabriel999 gabriel999 Buna Ziua, Din cate am inteles din discutiile pe diverse forumuri, o societate SRL (vanzare de licente IT) care aplica scutirea de TVA conf. art. 152 Cod ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Am primit o factura din Italia pentru prestarea unui serviciu cu automacara (locul prestatiei fiind in Italia), factura e cu tva 0, si este ... (vezi toată discuția)
Facturare si completarea declaratiilor marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. Cum trebuie emisa o factura pt \\" asigurarea cu personal in constructii\\" in Italia pt o pers.juridica ce are cod valid de tva in Italia ,de ... (vezi toată discuția)