avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare

Salutare tuturor,
Aveti cumva cunostinta de vreo norma la TVA-ul la incasare, care spune ca, in cazul in care pe factura de furnizor exista si o pozitie scutita de tva, la achitarea partiala a facturii se deduce tva doar dupa achitarea unei sume egale cu cea scutita de TVA, de pe factura? Ex: total factura 1000 lei, din care 124 lei scutit de TVA. Daca prima achitare este de 124 lei, n-am voie sa trec pe tva deductibil 24 lei. Doar incepand cu urmatoarele achitari am voie sa deduc tva din suma de plata. Este vreo reglementare in sensul asta, aparuta recent? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Inregistare factura reparatie pe casco ade31 ade31 Buna ziua, Firma noastra a efectuat o reparatie la o masina pe asigurare casco. Dupa aprox.2 luni primesc prin posta o factura emisa de firma de reparatii ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare mine58 mine58 Buna seara, Va rog sa imi spuneti si mie , daca o firma a iesit din sistemul tva la incasare cu 01.02.2014 , in luna februarie trebuie sa tina cont de ... (vezi toată discuția)