avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contul 423
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contul 423

Buna ziua!
As dori si eu o monografie contablia a contului 423 cu urmatorul caz:
- o SC acorda salariatului x la decesul sotiei unui salariat 2 salarii medii pe unitate respectiv suma totala de 1838 lei in luna febuarie 2013 conform prevederilor CCM pe unitate iar acolo se face mentiunea ca ajutorul de deces acordat peste limita legala nu se deduce din contributiile sociale datorate.... si nu prea inteleg daca suma se va asimila unui venit salarial sau nu!!! Va rog sa intelegeti ca sunt la inceput de drum in contabilitate si am nevoie de orice ajutor!
Va multumesc!
Pentru suma cuvenita din asigurarile sociale : 431 = 423 ;
Pentru diferenta :6458 = 423 . Aceasta suma se suporta din cheltuielile sociale[art.21 alin.(3) lit.c)din Codul fiscal]. Conform art.55 alin.(4)lit.a)Cod fiscal,aceste sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile,in intelesul impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima 8 martie lenuivan lenuivan de 8 martie s-a dat prima la femei cash=100 ron/ femeie, tb prinse in salarii? sau pot sa le inreg 6458=423, 423=5311, este corect? (vezi toată discuția)
Acordarea primei de nastere de catre angajator, pentru cel de al doilea copil, daca ma aflu in plata indemnizatiei pentru primul? grete grete Buna ziua, Sunt medic, ma aflu in plata indemnizatiei de crestere a copilului, pentru primul baietel, dar intre timp am nascut si al doilea copil.Pot ... (vezi toată discuția)
Art 51 lit c- din ccmn vasiur vasiur Buna ziua! Cum se pune in aplicare art 51 din CCMN: ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de ... (vezi toată discuția)