avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Administrarea probei cu expertizã în faþa ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Administrarea probei cu expertizã în faþa instanþei de recurs sau în faþa instanþei de fond, dupã casare

Am o actiune de anulare a unei decizii de accesorii pe contencios-administrativ cu ANAF.
Mi s-a respins fondul, in mare parte pe motiv ca am refuzat solicitarea instantei pentru o expertiza contabila costisitoare.
Intrebarea este daca pot solicita prin recurs admiterea expertizei la judecarea recursului sau pot sa solicit casarea in vederea efectuarii expertizei la instanta de fond?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:15, 14 Aprilie 2013
Puteti solicita ambele variante.
adrianadamian09 a scris:
Intrebarea este daca pot solicita prin recurs admiterea expertizei la judecarea recursului sau pot sa solicit casarea in vederea efectuarii expertizei la instanta de fond?

În cererea de recurs nu puteţi propune administrarea probei cu expertiză contabilă. Puteţi solicita casarea hotărârii instanţei de fond dacă vă încadraţi în motivele de casare prevăzute la art. 304 Cod Procedură civilă.

Potrivit art. 305 Cod procedură civilă, în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor. Prin excepţie de la această dispoziţie, la art. 315, alin. (3^1) Cod procedură civilă se arată că, în cazul rejudecării după casare, cu reţinere sau cu trimitere, sunt admisibile orice probe prevăzute de lege. Prin urmare, în cererea de recurs nu puteţi propune administrarea probei cu expertiză contabilă, însă, dacă instanţa de recurs va casa hotărârea pronunţată de instanţa de fond şi o va reţine sau o va trimite instanţei de fond spre rejudecare, veţi putea propune administrarea acestei probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casarea si retrimiterea in judecata luiza_beceanu luiza_beceanu dosar comercial - pretentii Pe fond, am trimis prea tarziu obiectivele expertizei contabile propuse de parata, si nu au mai fost luate in considerare. La ... (vezi toată discuția)
In recurs se poate solicita interogatoriul paratului? handsu handsu Daca la recurs se poate solicita interogatoriul paratului ? (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)