avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune tata recasatorit. Bun propriu. Drepturi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune tata recasatorit. Bun propriu. Drepturi fiica supravietuitoare

Sunt fiica unui tata decedat. Precizez ca tatal meu m-a avut dintr-o casatorie precedenta casatoriei lui cu actuala sotie si ii port numele. In timpul vietii lui am avut raporturi foarte bune cu el si cu sotia lui. Acum ca a decedat, ce drepturi am eu ca fiica? Apartamentul in care locuiau si locuieste inca sotia supravietuitoare fusese cumparat de tatal meu inainte de casatoria cu aceasta sotie, apoi au platit ultimele rate impreuna. Cat mi se cuvine mie? sotia lui spune ca dupa ani de zile acesta a devenit bun comun. Asa este? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
tamara47, utilizator
Cel mai recent răspuns: tamara47 , utilizator 20:08, 12 Aprilie 2013
E posibil sa mi se indice articolele de lege care disciplineaza aceasta situatie? Inca o data, multumesc anticipat.
tamara47, utilizator
Apartamentul a fost si a ramas bun propriu.

cotele succesorale sunt:
1/4 sotia supravietuitoare
3/4 descendentii (dvs. si alţii daca mai sunt)

Soţia poate pretinde un drept de creanţa pentru ratele achitate.

Cunosc conţinutul legii si nu mi-am propus niciodata să reţin cifre (articolele ştiu exact unde sa le caut cand am nevoie de ele).
romascanu, moderator
Multumesc, vroiam articolul ca sa-l pot arata celor care sustin altceva. Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lămuriri in următoarea speța soț și soție ... un roman un roman Va rog sa ma lămuriri in următoarea speța Soț și soție cumpara un apartament plătind avansul pentru el! După 2 luni soțul decedează ,sotia achita ... (vezi toată discuția)
Succesiune Delya Db Delya Db Sotul meu a fost infiat in urma cu mai multi ani cu toate drepturile de mostenire de o matusa si sotul ei de atunci. Dupa cativa ani parintii lui adoptivi au ... (vezi toată discuția)