avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

in foile primite la concediere scrie ca nu e trebuie sa vin la serviciu pe perioada preavizului. m-am uitat in codul muncii si nu am vazut asta scris. seful meu imi cere cheia de la firma ca sa nu mai vin, iar eu am ultima zi de munca pe 19 martie. cum pot sa-i inchid gura sa nu ma mai preseze ca nu tb. sa vin in aceste zile?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:03, 5 Martie 2009
Daca sa solicita in scris sa nu veniti la serviciu in perioada preavizului este bine...aveti o dovada si nu poate invoca neplata drepturilor salariale pentru perioada preavizului.
Si eu sunt in situatia de concediere, cu preavizul in mana, dar te asigur ca trebuie sa mergi la serviciu pe perioada preavizului si sa fii retribuit. Iti mai dau un pont. Preavizul se poate intrerupe cu concediu medical, acesta din urma fiind platit. Mai castigi de timp pana gasesti ceva de lucru. Multa bafta!
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
eu vreau sa ma duc la serviciu pe perioada preavizlui, patronul imi cere cheia sa nu mai vin. mi-a si dat foi in car imi scrie sa nu mai vin, dar nu pot sa fac asta. nu cred ca am fost bine inteles.
Precizati in scris angajatorului ca sunteti obligat sa va prezentati la munca pe perioada preavizului , putand absenta 4 ore fara diminuarea drepturilor salariale. Daca patronul solicita sa nu va prezentati la munca in perioada preavizului, solicitati sa va dea in scris acest lucru si sa nu va fie afectate drepturile salariale din perioada preavizului. daca primiti asa ceva ....atunci puteti sa stati acasa linistit (sau maibine zis, aveti timp sa va cautati un nou loc de munca).

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara Marius Nou Marius Nou Astazi am fost convocat la locul de munca intr-o sedinta in cateva minute si mi s-a adus la cunostinta ca nu am vrut sa-mi ajut colegii intr-o anumita zi. ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere AlditaP AlditaP Un sfat mi-ar fi de mare ajutor! Ieri am primit decizia de concediere,(motivul= desfiintarea postului din motive financiare) Desi in decizie scrie ca am ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre preaviz Pinacle Pinacle Am preaviz de 20 de zile lucratoare, 8 ore pe zi. Am lucrat 7 zile, 8 ore pe zi. CCM spune 4 ore pe zi timp de 20 de zile. Nu pot dialoga cu patronul ... (vezi toată discuția)