avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RCA in Romania pentru masina inmatriculata in Italia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RCA in Romania pentru masina inmatriculata in Italia

buna ziua.am o masina inmatriculata in italia pe numele meu si imi expira asigurarea pe 15 aprilie.pot sa ii fac o asigurare in romania(am deschis proces pentru a inmatricula masina in tara fara taxa si sunt programat pe 12 septembrie 2013)dar pana atunci am nevoie de masina pentru a ma deplasa la serviciu si pana primesc actele pentru inmatriculare trebuie sa ii fac o asigurare in romania.astept un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 16:02, 14 Aprilie 2013
ORDIN CSA Nr. 113141 din 21 decembrie 2006 pentru punerea în aplicare a Normelor privind asigurarea de frontieră pentru răspunderea civilă a autovehiculelor

ART. 1
(1) Asigurarea de frontieră are ca scop acoperirea prin asigurare a riscurilor de răspundere civilă pentru autovehiculele care aparţin altui stat şi care pătrund pe teritoriul României fără a avea o asigurare RCA valabilă sau a căror asigurare expiră pe perioada şederii în România. După intrarea în vigoare a Acordului multilateral pentru România, pentru autovehiculele care au locul obişnuit de staţionare într-un stat din Spaţiul Economic European, inclusiv Elveţia, eliberarea asigurării de frontieră nu mai este necesară.

ART. 3
(1) Asigurarea de frontieră se încheie la data intrării autovehiculului pe teritoriul României sau cel târziu la data expirării asigurării de răspundere civilă, pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru autovehiculele care staţionează în mod obişnuit în alte state decât cele membre ale Sistemului Carte Verde, asigurarea de frontieră se poate prelungi pe noi perioade de câte 30 de zile.

[ link extern ]

o alta solutie poate fi plata on-line la un asigurator din Italia.
Puteti incheia o polita RCA pe 30 zile, timp in care va trebui sa inmatriculati autoturismul in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca pt. masina inmatriculata in alta tara. smeagull smeagull Buna ziua, Proprietarul masinii este cetatean german, rezident in Romania. Masina este inmatriculata in Germania si are RCA facut in Germania. Cand va ... (vezi toată discuția)
asigurare obligatorie de raspundere civila pentru autovehicul inmatriculat in sua cosmin_seattle cosmin_seattle AR PUTEA CAREVA SA MA AJUTE SI PE MINE SA IMI SPUNA CUM FAC SA PUN ASIGURAREA OBLIGATORIE PE O MASINA CARE ESTE INSCRISA IN AMERICA? DIN CATE AM AFLAT PAA ... (vezi toată discuția)
Despagubiri victima accident rutier elijah_lg elijah_lg Am fost victima unui accident rutier in care vinovatul avea polita de asigurare expirata, avand si numere de Italia, si o alcolemie de 2,4 daca imi aduc aminte ... (vezi toată discuția)