avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... probleme cu o persoana
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

probleme cu o persoana

buna ziua , as dori sa ma ajutati daca se poate cu niste informatii pentru unchiul meu. unchiul meu din isaccea acum 6 ani a cumparat o masina din isaccea de la o persoana, care normal e din braila dar lucreaza acolo. I-a dat banii au facut o chitanta de mana persoana respectiva spunandu-i ca ulterior o sa faca actele sa-i faca o factura pe masina respectiva deoarece masina era pe firma. In chitanta respectiva au precizat date tot pentru ce s-au dat banii si etc., unchiul meu tot ia spus persoanei hai sa facem actele, ia stai ca maine ca poimaine si ulterior a aflat ca femeia respectiva a vandut firma unei alte persoane. A incercat sa o dea in judecata la tulcea, s-a declinat dosarul la braila a achitat taxa de timbru tot, vad ca la judecatorie scrie OBLIGATIA DE A FACE, s-a prezentat la primul termen , parata nu s-a prezentat si judecatoria dupa ce a spus ce a avut de spus la intrebat ce solicita a spus ca vrea restituirea banilor si persoana sa vina sa-si ia masina !!! a spus ok si ca ramane in pronuntare apoi pe internet scria in pronuntare apoi s-a modificat cu amână pronunţarea asupra excepţiei lipsei calităţii procesuale pasive la 10.04.2013 , iar pe 10.04 Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive ca neîntemeiată. Dispune repunerea pe rol a cauzei cu citarea părţilor pentru continuarea judecăţii , la termenul din data de 17 aprilie 2013 Sala 2 , dar nu trebuie sal citeze??? ce spune ce ar trebui sa faca ?? bani de avocat nu are are o pensie amarata..
Cel mai recent răspuns: alexgg , utilizator 21:49, 12 Iunie 2013
La termenul de judecata ,petentul urmeaza sa sustina instantei pretentia formulata in actiunea initial formulata
buna seara , revin dupa o perioada, unchiul meu in cele din urma a castigat procesul instanta obligand-o pe parata sa ii restitue suma de bani data, si pe parata sa vina sa isi ia masina. in penultima zi parata a facut recurs iar unul dintre motive spunand de prescriere. chitanta a fost datata in 2007 . dar daca era vorba de prescriere instanta nu spunea din oficiu ca actiunea este prescrisa ??? .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsei capacitatii procesuale crimxm crimxm Buna ziua, Ma lamureste si pe mine cineva ce spune d-nul judecator in aceasta solutie? Intra sau nu parte in proces Statul Roman prin PM... la cererea mea ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala pasiva Lixu Lixu Buna seara , va rog sa ma lamuriti intr-o problema juridica -,am un proces pe rol in civil ca obiect pretentii cu mai multii paratii, care a inceput in 2016 ... (vezi toată discuția)