Buna ziua! Inainte de a posta m-am documentat pe forum unde am descoperit ca,in cazul semnarii actului aditional,angajatorul te poate delega in alt punct de lucru fara a avea nevoie de acordul tau.Pot cere cheltuieli de transport?(Punctul de lucru se afla tot in Ploiesti)In contractul individual de munca scrie un punct fix de lucrucel actual.De asemenea la noul punct de lucru angajatii au un salariu mai mic fata de al meu(am act aditional atestand acest lucru,salariul mai mare-dar pe vechiul punct).In concluzie ma inetreseaza daca imi poate micsora salariul si cum voi putea contesta acest lucru si de asemenea daca exista vreun metoda de a contesta delegarea.Va multumesc frumos pentru timpul acordat.
O zi buna!
Potrivit art.44 alin.2 C.mun., salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Art. 42 C.mun.
..... (2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Păstrarea drepturilor prevăzute in contractul individual de muncă, deci şi a drepturilor salarial, presupune, în realitate prezervarea, adică neadmisibilitatea scăderii lor .Curtea de Apel Craiova, Secţia a II-a Civilă şi pentru Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 9399 din 29 octombrie 2008, www.jurisprudenta.org)
Detasare
oprea_rodica68
ptr un bucatar care pleaca in detasare la un alt loc de munca , deoarece la locul de munca prevazut in contractul de munca se face renovare trebuie incheiat un ... (vezi toată discuția)