avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punerea sub interdictie major fara rude
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punerea sub interdictie major fara rude

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt etapele care trebuie urmate in cazul unui matur cu comportament schizofrenic, care locuieste singur, in conditii mizerabile, inumane, intr-un apartament despre al carui ultim proprietar se cunoaste ca ar fi fost mama decedata (de asemenea bolnava psihic).
Primaria de sector, Directia de Sanatate Publica, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au indicat, in urma sesizarilor mele, in calitate de locatar ca solutia este punerea sub interdictie a acestuia.
Aceasta este conditionata de gasirea unui tutore.

In acest sens, va supun atentiei art. 25 alin (4) din legea nr. 448 prin care se ofera solutia unui tutore in cazul in care persoana cu handicap (aici este vorba de cel mintal).
Astfel, autoritatea administratiei publice locale are obligatia de a fi numita de catre instanta judecatoreasca ca tutore.
Va rog sa imi spuneti, in calitate de vecin, persoana neinrudita, afectata direct de persoana la care fac referire care sunt pasii pe care ii pot urma in demersul de cerere a interdictiei.
Mentionez ca nu sunt in posesia niciunui act medical care sa-i ateste starea de sanatate mintala, nu cunosc realul proprietar al locuintei in care traieste aceasta persoana. Tot ceea ce am sunt raspunsurile institutiilor de care am amintit mai sus. Accentuez asupra problemei ca nici eu, nici alta persoana fizica sau juridica nu doreste sa preia aceasta tutela.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Catalina_B , utilizator 12:15, 25 Aprilie 2013
Revin cu inca o intrebare: daca paratul refuza sa se prezinte atat la IML pentru expertiza psihiatrica, cat si la audieri in instanta, care sunt caile de a-l obliga sa se supuna acestor decizii ale instantei de judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare tutore cristicris cristicris Acte necesare tutore Buna ziua, Am o amica ce are schizofrenie si nu are discernamant, nu isi intelege situatia, tratamentul nu il ia din spital, adica ... (vezi toată discuția)
Tutela danielapv danielapv Vreau sa preiau tutela unei persoane de 50 de ani cu schizofrenie .Mama ei traieste dar are 87 de ani.Cum sa procedez? (vezi toată discuția)
O persoana cu schizofrenie compensata, care se descurca bine ... Mirare!23 Mirare!23 O persoana cu schizofrenie compensata, care se descurca bine in societate, poate fi scoasa de sub interdictie? Cine ar trebui sa o monitorizeze? (vezi toată discuția)