avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare - cumparare cu avans 0
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare - cumparare cu avans 0

Buna ziua,

Doresc achizitionarea unui imobil care se afla sub ipoteca.
Chiar si dupa achitarea pretului negociat intre parti - ipoteca nu se poate ridica pentru ca respectivul credit ipotecar nu este achitat in intregime.(mai ramane o diferenta de plata)

Propietarul m-a rugat sa facem un antecontract vanzare-cumparare intrucat vrea sa faca o cerere catre banca unde detine creditul ipotecat pentru a ii da acordul sa mute ipoteca pe un alt imobil care dupa spusele acestuia valoreaza mai mult decat suma ipotecata.

Eu nu stiu daca ipoteca se poate ridica in acest fel si vreau sa imi iau orice masura de precautie. Nu vreau sa risc sa blochez suma de bani ca si avans si sa aflu ulterior fie ca banca respinge cererea sau ca vanzatorul sa nu mai imi restituie avansul.

Vreau sa intreb daca se poate face la notar antecontract vanzare cumparare cu avanas 0. ???

Daca da, ce clauze ar trebuii sa mai mentionez referitor strict la mine.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil ipotecat Ioananicoleta30 Ioananicoleta30 Intentionez sa imi cumpar o locuinta insa am anumite intrebari. Locuinta pe care vreau sa o cumpar este in prezent ipotecata de catre propietar, care va urma ... (vezi toată discuția)