avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Despagubiri catre angajator pentru pagube produse ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Despagubiri catre angajator pentru pagube produse acestuia

Buna ziua,
Cu trei luni in urma,am avut un accident de circulatie cu masina firmei,din care a rezultat avarierea masinii.Din procesul verbal intocmit de catre organele de politie,rezulta ca accidentul s-a produs pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum.Firma angajatoare,mi-a cerut sa fac o schita a accidentului si o declaratie despre conditiile in care s-a produs acesta.De atunci eu lucrez in continuare in firma,fara ca aceasta sa-mi comunice verbal sau in scris despre vreo hotarare cu privire la eventuale despagubiri pentru pagubele produse.
INTREBARE: Dupa ce perioada de timp,firma angajatoare nu mai poate avea pretentii la despagubiri pentru pagubele produse?
Va multumesc si va doresc o zi buna !
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
gxg61, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:03, 14 Aprilie 2013
Dupa trecerea a 3 ani de la data la care s-a cunoscut prejudiciul si cine se face vinovat de producerea acestuia.
daca are asigurare casco, banii ii recupreaza din aceasta, daca nu au timp sa te traga la raspundere
gxg61 a scris:
INTREBARE: Dupa ce perioada de timp,firma angajatoare nu mai poate avea pretentii la despagubiri pentru pagubele produse?


Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părților, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

... cititi codul muncii, art 254 si 259
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie legală sau datorie că aşa vrea firma? ContSters405159 ContSters405159 Bună ziua. Este vorba de prietenul meu care abia s-a angajat de vreo lună şi jumătate şi din păcate a făcut accident cu maşina de la firmă. Aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Dauna in accident auto pentru firma mihaibaciu10 mihaibaciu10 Buna seara, Cum se procedeaza in cazul unui accident auto produs de un angajat? Dauna este aproape totala si masina nu mare are casco. Angajatul se afla ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)