avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare pensie alimentara

Am un copil rezultat dintro casatorie anterioara,am divortat akm 5 ani aproape 6,sotul meu timp de 1 an jumate nu a platit pensia copilului,abia dupa a inceput sa imi dea pensia.As dori sa stiu daca dupa 5 ani as pute sa fac ceva ptr drepturile copiluli sasi primeasca pensia din urma,si ce trebui sa fac?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 14:24, 15 Aprilie 2013
In cazul in care exista obligatia de plata a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoresca, iar debitorul nu-si indeplineste de buna voie obligatia, exista posibilitatea punerii in executare silita a titlului executoriu.Insa, dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotarariiiAvand in vedere ca ,debitorul a facut acte de executare voluntare, pe data indeplinirii lor de catre debitor,prescriptia se intrerupe,incepand sa curga un nou termen de prescriptie ptr inca 3 ani.Daca la acest moment va aflati in acei 3 ani, puteti pune in executare titlu,(in caz de neplata) insa pentru perioada dinainte in care se cuprinde si anul in care nu a platit deloc pensia nu mai puteti face nimic, intrucat a intervenit prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie victorm86 victorm86 Doresc sa stiu care este termenul de prescriptie privind recuperarea drepturilor salariale in baza unei hotarari judecatoresti de anulare a unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie noemi_n2000 noemi_n2000 Poate cineva sa mi spuna dupa cat timp se prescrie o sanctiune contraventionala si de cand se calculeaza acest termen? De exemplu in cazul in care sanctiunea ... (vezi toată discuția)