Am un copil rezultat dintro casatorie anterioara,am divortat akm 5 ani aproape 6,sotul meu timp de 1 an jumate nu a platit pensia copilului,abia dupa a inceput sa imi dea pensia.As dori sa stiu daca dupa 5 ani as pute sa fac ceva ptr drepturile copiluli sasi primeasca pensia din urma,si ce trebui sa fac?Multumesc
In cazul in care exista obligatia de plata a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoresca, iar debitorul nu-si indeplineste de buna voie obligatia, exista posibilitatea punerii in executare silita a titlului executoriu.Insa, dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotarariiiAvand in vedere ca ,debitorul a facut acte de executare voluntare, pe data indeplinirii lor de catre debitor,prescriptia se intrerupe,incepand sa curga un nou termen de prescriptie ptr inca 3 ani.Daca la acest moment va aflati in acei 3 ani, puteti pune in executare titlu,(in caz de neplata) insa pentru perioada dinainte in care se cuprinde si anul in care nu a platit deloc pensia nu mai puteti face nimic, intrucat a intervenit prescriptia.
Termen prescriptie
victorm86
Doresc sa stiu care este termenul de prescriptie privind recuperarea drepturilor salariale in baza unei hotarari judecatoresti de anulare a unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie
noemi_n2000
Poate cineva sa mi spuna dupa cat timp se prescrie o sanctiune contraventionala si de cand se calculeaza acest termen?
De exemplu in cazul in care sanctiunea ... (vezi toată discuția)