avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen Prescriptie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen Prescriptie

Doresc sa stiu care este termenul de prescriptie privind recuperarea drepturilor salariale in baza unei hotarari judecatoresti de anulare a unei decizii de concediere la care s-a efectuat o executare silita partiala la un an de la pronuntare. Ramane trei ani de la pronuntare sau se prelungeste termenul cu trei ani de la data ultimei executari silite ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 30 Mai 2017
Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.

Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

Cursul prescripţiei se întrerupe pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare. După întrerupere, începe să curgă un nou termen de prescripţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce data incepe sa curga termenul de prescriptie? mihai62 mihai62 termenul de inceperea executarii silite se calculeaza de la ramanerii definitive a hotaririi instantei sau dela data cand executorul a primit acceptul instatei ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale mirela_blue mirela_blue buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la o pronuntare juridica privind drepturile salariale. instanta s-a pronuntat astfel: \'\' admite in ... (vezi toată discuția)