avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită De la ce data incepe sa curga termenul de prescriptie?
Discuție deschisă în Executare silită

De la ce data incepe sa curga termenul de prescriptie?

termenul de inceperea executarii silite se calculeaza de la ramanerii definitive a hotaririi instantei sau dela data cand executorul a primit acceptul instatei de incepere a ex. silite?a trecut peste 3 ani dela data ramanerii definitive a hotaririi,nu sa executat nimic,ce se intampla in acest caz?
Termenul de prescripție începe să curgă de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

Capitolul V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită
Articolul 706 din Codul de procedură civilă
Termenul de prescripţie

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita marianastratulat marianastratulat Buna ziua Va rog. poate stie cineva daca se prescrie executarea silita si in ce conditii, Multumesc (vezi toată discuția)
Salut. as dori sa stiu daca executare a silita are si o perioada ... cochintu cochintu Salut. As dori sa stiu daca executare a silita are si o PERIOADA DE prescriptive. Multumesc (vezi toată discuția)
Termen prescriere executare silita lunga lunga Buna seara,sunt un debitor intr-un contract de credit,garantat cu imobil,am ajuns in faza de executare silita ,dar nu am mai primit nici o somatie de la ... (vezi toată discuția)