avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Salut. As dori sa stiu daca executare a silita are si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Salut. As dori sa stiu daca executare a silita are si o PERIOADA ...

Salut. As dori sa stiu daca executare a silita are si o PERIOADA DE prescriptive. Multumesc
Cel mai recent răspuns: cochintu , utilizator 22:00, 13 Aprilie 2021
Art. 706 Cod procedură civilă: „(1) Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripție este de 10 ani. (2) Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită. În cazul hotărârilor judecătorești și arbitrale, termenul de prescripție începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.”
Deci am inteles ca in momentum in care instant da o hotarare judecatoreasca definitia pentru executare a silita a unui debit or aceasta in cazul nerecuoerarii sumei dator ate catre creditor aceasta executare silita se prescribe dupa un termen de 10 ani
sa inteleg ca in cazul in care exista executarea silita sentinta definitiva data de tribunal executoruilui judecatoresc termenul de prescriere in cazul neachitarii este de 10 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce data incepe sa curga termenul de prescriptie? mihai62 mihai62 termenul de inceperea executarii silite se calculeaza de la ramanerii definitive a hotaririi instantei sau dela data cand executorul a primit acceptul instatei ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita marianastratulat marianastratulat Buna ziua Va rog. poate stie cineva daca se prescrie executarea silita si in ce conditii, Multumesc (vezi toată discuția)
După cât timp se poate cere întoarcerea executării sau sa se execute o hotărâre judecătorească ? oanaportar oanaportar În anul 2013, un litigiu de munca, privind calculul unui salariu a fost câștigat la Fond de salariat, apoi, Recursul a fost câștigat de instituția ... (vezi toată discuția)