avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere executare silita

Buna ziua
Va rog. poate stie cineva daca se prescrie executarea silita si in ce conditii,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cochintu , utilizator 20:00, 13 Aprilie 2021
Prescriptia dreptului de a obtine executarea silita[/b].Art.706.NCPCTermenul de prescriptie"(1)Dreptul de a obtine executarea slita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu dispune altfel.In cazul titlurilor emise in materia drepturilor reale,termenul de prescirptie este de 10 ani.
(2)Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita.In cazul hotararilor judecatoresti si arbitrale , termenul incepe sa curga de la data ramanerii lor defintive."
Dupa ce perioada se prescrie executarea silita daca deja sa judecata la tribunal si exista o hotarare definitia pentru un executor judecatoreasc. 10 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut. as dori sa stiu daca executare a silita are si o perioada ... cochintu cochintu Salut. As dori sa stiu daca executare a silita are si o PERIOADA DE prescriptive. Multumesc (vezi toată discuția)
De la ce data incepe sa curga termenul de prescriptie? mihai62 mihai62 termenul de inceperea executarii silite se calculeaza de la ramanerii definitive a hotaririi instantei sau dela data cand executorul a primit acceptul instatei ... (vezi toată discuția)
Sentinta irevocabila prima de vacanta invatamant lupucornelia75 lupucornelia75 1. avem sentinta definitiva si irevocabila din 19 mai 2009 dar nu a fost pusa in executare niciodata, are termen de prescriptie sau poate fi pusa in executare ... (vezi toată discuția)