avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la o pronuntare juridica privind drepturile salariale.
instanta s-a pronuntat astfel: '' admite in parte cererea obliga parata la plata drepturilor salariale in valoare de....CU RECURS''
CE REPREZINTA ''CU RECURS'' adica am sanse sa imi iau drepturile salariale sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 26 Martie 2013
In speta, sintagma "cu recurs" inseamna ca partea nemutltumita de hotararea pronuntata poate formula recurs impotriva acesteia.

De asemenea, daca dvs ati fost reclamanta atunci cererea dvs a fost admisa numai in parte , adica o parte din solicitari v-au fost admise, iar o parte din solicitari v-au fost respinse.
multumesc pentru raspuns. am inteles si stiu ce s-a admis si ce nu.neintelegerea mea era cu privire la partea ''cu recurs''.si deci nu inteleg daca in momentul primirii hotararii acasa pot merge la unitate pentru a-mi cere drepturile.acest ''recurs'' daca e sa il faca parata are un anumit termen?in cat timp imi pot pune hotararea in aplicare ?
1. Din momentul primirii hotararii judecatoresti :
- dvs puteti pune in executare hotararea, sub riscul intoarcerii executarii silite daca pierdeti in recurs

- incepe sa curga termenul de recurs de 10 zile

2. Potrivit art.705 C.proc.civ.:
(1) Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripție este de 10 ani.
(2) Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită. În cazul hotărârilor judecătorești și arbitrale, termenul de prescripție începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Hotarari civile laur2013 laur2013 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un temei legal privind punerea in executare a hotarari civile definitive, adica in sensul ca de cand sa pronuntat hotararea ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca dreptul muncii myticu myticu Sant parte a unui dosar colectiv ptr drepturi salariale cu fostul angajator, proces castigat, instanta s-a pronuntat pe sumele fiecaruia in ce-l priveste ... (vezi toată discuția)