avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Oprire vanzare casa si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Oprire vanzare casa si teren

Buna ziua.Am cumparat un teren cu concesiune si am construitt o casa in Campenesti langa Apahida impreuna cu fostul meu sot.In acte figureaza doar el si as dori sa stiu cum as putea impiedica vanzarea casei si a terenului fara acordul meu si cum as putea fi introdusa in acte ca si copropietar,care ar fi primi pasi pe care ar trebui sa ai fac.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:49, 14 Aprilie 2013
Daca constructia a fost executata in timpul casatoriei, este bun comun . Nu este obligatoriu sa figurati in actul de proprietate. Dumneavoastra, in caz de nevoie, trebuie doar sa demonstrati cu certificatul de casatorie ca erati casatoriti in momentul constructiei casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune alypop_81 alypop_81 In 2003 am cumparat un pamant cu concesiune pe 25 de ani unde am construit o casa impreuna cu fostul meu sot.Pe casa nu am nici un act doar autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Numele ambilor soti pe autorizatia de constructie ap_florin ap_florin Buna ziua.Vin cu o intrebare l-a dumneavoastra,am luat un teren in concesiune pe numele meu si vreau impreuna cu sotia sa ne construim o casa.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Suntem necăsătoriți și vrem să construim o casă. cum putem figura amândoi ca proprietari? Lavynya21 Lavynya21 Buna! Eu si iubitul meu vrem sa ne construim o casa pe un teren pe care iubitul meu l-a primit de la primarie,deci este pe numele lui. Amandoi vom munci si vom ... (vezi toată discuția)