avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcularea indemnizatiei lunare pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcularea indemnizatiei lunare pt cresterea copilului

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati , mi-am depus dosarul pt recalcularea indemnizatiei, am nascut pe 31.03.2008, in 2007 am avut venituri totale din asigurari de 36.600 net, iar pe lunile inaintea nasterii copilului ianuarie, februarie si martie 25.000 net.Cum m-i se va calcula indemnizatia? Am inteles ca totalul se va imparti la 12 apoi se aplica 85%, e ok pt 2007, dar pe 2008 avand in vedere ca am lucrat doar 3 luni , e corect sa mi se imparta castigul la 12 luni? atata timp cat eu din aprilie 2008 nu am mai lucrat si eram in plata indemnizatiei?Va intreb pt ca doamna de la prestatii sociale asa mi-a spus ca practic castigul meu se va imparti la 12 , lucru care ma dezavantajaza , daca s-ar imparti la 3 luni indemnizatia mea ar fi de max 4000, dra daca se imaparte la 12 nu voi avea nici 3000? Ce spuneti dvs? Cum e corect conform legii?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters74711 , utilizator 10:24, 1 Martie 2009
sabau florica a scris:

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati , mi-am depus dosarul pt recalcularea indemnizatiei, am nascut pe 31.03.2008, in 2007 am avut venituri totale din asigurari de 36.600 net, iar pe lunile inaintea nasterii copilului ianuarie, februarie si martie 25.000 net.Cum m-i se va calcula indemnizatia? Am inteles ca totalul se va imparti la 12 apoi se aplica 85%, e ok pt 2007, dar pe 2008 avand in vedere ca am lucrat doar 3 luni , e corect sa mi se imparta castigul la 12 luni? atata timp cat eu din aprilie 2008 nu am mai lucrat si eram in plata indemnizatiei?Va intreb pt ca doamna de la prestatii sociale asa mi-a spus ca practic castigul meu se va imparti la 12 , lucru care ma dezavantajaza , daca s-ar imparti la 3 luni indemnizatia mea ar fi de max 4000, dra daca se imaparte la 12 nu voi avea nici 3000? Ce spuneti dvs? Cum e corect conform legii?
Va multumesc anticipat.

cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate reprezinta 85% din baza de calcul stabilita, respectiv media veniturilor din ultimile 6 luni din cele 12 luni din care se constitue stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondul National de Asigurari Sociale de Sanatate.
Cred ca este vorba despre indemnizata pentru CIC si nu despre indemnizatia de maternitate.

Intrucat ati nascut pe data de 31.03.2008 , veniturile care se iau in calcul sunt cele realizate in perioada 31.03.2007 - 31.03.2008.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12. Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite .
Va multumesc mult pt raspuns Dl Elis si mie asa mi se pare ca ar fi logic dar acuma o sa-mi astept decizia si poate o sa mai am nevoie de sfaturile dvs. Pana atunci toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Vio5 Vio5 Daca in perioada anterioara nasterii am functionat pe un post unde am avut indemnizatie de conducere, acest venit se ia in calcul pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)