avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pensionari la bazele sportive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pensionari la bazele sportive

Multe primarii din tara finanteaza Asociatiile Sportive. Un pensionar de limita de varsta poate fii angajat cu contract de munca la o asociatie sportiva care primeste bani de la primarie(legea 350/2005)? Cine incheie contractul de angajare primaria sau Asociatia Sportiva?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:32, 23 Aprilie 2013
Deci dvs. sustineti ca asociatia ar putea sa faca aceste angajari? Sub forma unui contract de prestari servicii, sau cum ? Poate cineva sa ma ajute si sa-mi trimita un exemplu?In baza carei legi? Imi cer scuze dar problema este cat se poate de serioasa iar conducerea clubului nu se implica mai deloc motivand ca nu stiu legislatia in acest sens si nu gasesc solutii de rezolvare.
Angajarea se poate face in baza unui c.i.m. .... asociatia respectiva poate avea calitatea de angajator ...

Art. 10 C.mun.
Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.

Art. 14 C.mun.
(1) În sensul prezentului cod, prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.
(2) Persoana juridică poate încheia contracte individuale de muncă, în calitate de angajator, din momentul dobândirii personalităţii juridice.
.....
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim determinat panzarumitica panzarumitica potrivit codului muncii, una din situatiile in care se incheie contract individual de munca pe perioada determinata este si cazul pensionarilor. Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas - salariu lorev lorev buna ziua.sunt eleva la o scoala postliceala de asistenti medicali recunoscuta de stat si iau pensie d urmas dupa tatal meu.as dori sa ma angajez cu jumatate ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)