avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

va rog sa-mi spuneti daca pensiile de urmas pentru copii se impoziteaza?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:21, 14 Aprilie 2013
1. Se impoziteaza toate pensiile, in conditiile prevazute de Codul fiscal.

2. - Pentru diferenta dintre brutul pensiei si 740 lei se retine 5,5% contributia de asigurari sociale pentru sanatate (CASS).
- Daca dupa retinerea CASS ramane o suma mai mare de 1000 lei pentru diferenta dintre 1000 lei si suma ramasa dupa retinerea CASS se retine 16% impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara tuilleries tuilleries Buna ziua! Unchiul meu a iesit la pensie din cadrul armatei, colonel in rezerva.As dori sa stiu daca pensia se impoziteaza.Pe decizia de pensie scrie cuantumul ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul si asigurarile de sanatate Manuela Munteanu Manuela Munteanu Cum se calculeaza impozitul si asigurarile de sanatate la o pensie din sistemul public. Mai precis as vrea sa stiu daca se calculeaza asigurarile de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Impozitarea pensiilor. Mychy Mychy Am constatat ca incepand cu luna 05/12 nu s-a mai retinut 5,5%lei,CASS-ul,pentru veniturile din pensii pana la 740 lei dar s-a marit impozitul cu 200%,in ... (vezi toată discuția)