avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea Pensiilor.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea Pensiilor.

Am constatat ca incepand cu luna 05/12 nu s-a mai retinut 5,5%lei,CASS-ul,pentru veniturile din pensii pana la 740 lei dar s-a marit impozitul cu 200%,in cazul sotiei.La o pensie de 1078 lei,in luna 04/12 s-a retinut 59 lei CASS-ul si 3 lei impozit iar in luna 05/12 s-a retinut 19 lei CASS-ul si 9 lei impozit.Cui trebuie sa "multumim" pentru aceasta majorare?#-o
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
Mychy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mychy , utilizator 02:42, 17 Mai 2012
Nu inteleg de ce a screscut impozitul. Cat avea pensia inainte?
Dupa punerea in aplicare a deciziei Curtii Constitutionale care prevede ca pentru sumele sub 740 lei sa nu se retina contributie de sanatate, din aceiasi pensie se va retine contributie de sanatate de 19 lei si impozit 9 lei si va primi 1050 lei .

Este vorba despre valoarea pensiei cares e impoziteaza si din cauz aaceasta impozitul a crescut ...

pensie = 1078 lei
CASS = (1078 - 740) x 5,5 % = 19 lei

valoare impozabila = 1078 lei - 19 lei = 1059 lei
impozit = (1000 - 1059 ) x 16% = 9 lei
Asa da "grije" pentru pensionari.Cu ce or sa dea din urma,in 16 rate,de luna viitoare e posibil mai mult sa ia decat sa dea.Sa ne gandim de doua ori,inainte sa votam!!!!!!!!!!!!=D>
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Mychy, utilizator
Asta e valabil doar pentru pensiile de peste 1000 lei. Oricum, este corecta calcularea impozitului. A crescut pensia, deci si valoarea impozitata.

Nu întrebaţi ce poate să facă ţara pentru voi, întrebaţi-vă ce puteţi face voi pentru ţară.
--- John F. Kennedy

Presupun ca ati fost mai fericit sub vechiul guvern
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
"Pleaca ai nostri,vin ai nostri, noi ramanem tot ca....."#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea pensiilor. Mychy Mychy Am constatat ca incepand din luna 05/12 nu s-a mai retinut CASS-ul pentru veniturile din pensii pana la 740 lei dar a fost marit impozitul (in cazul sotiei cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe pensie neri neri Buna seara, doresc sa stiu daca se impoziteaza o pensie de 420 de lei ? va multumesc, (vezi toată discuția)
Pensie de urmas iancutuila iancutuila va rog sa-mi spuneti daca pensiile de urmas pentru copii se impoziteaza? (vezi toată discuția)