avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele:

1.În momentul de față se poate vinde ,conform legislației române, marfă pe datorie (" pe caiet") pt. persoane fizice și cine răspunde , dacă nu se face plata de către datornic.
2.Dacă există vreo modalitate rezonabilă de partajare și control a gestiunii între doua gestionare din moment ce acestea au în primire comună o singură gestiune. Dacă există lipsuri în gestiune se poate stabili cine anume a provocat acele lipsuri? (se lucreaza in schimburi, fara a preda stocul, doar completand raportul de gestiune)
Va multumesc, o duminica placuta.
Cel mai recent răspuns: Tamaska , utilizator 11:33, 15 Aprilie 2013
1. Vanzare marfa pe datorie ?Asa ceva nu exista in legislatie. Cum ramane cu obligatia emiterii de bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale,pentru livrari de bunuri cu amanuntul si predarea bonurilor clientilor,prevazuta de art.1-2 din OUG 28/1999 actualizata ?
2.Nu exista o modalitate "rezonabila"de control a gestiunii colective,in afara de inventar de predare-primire la fiecare schimb. Cum asa ceva este practic imposibil la gestiuni cu multe
marfuri si sortimente diversificate,singura modalitate de a fi "curat",de o parte sau de cealalta,este aceea a increderii si a omeniei. Mai exista oare asa ceva ?
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune dorina carmen dorina carmen lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se ... (vezi toată discuția)
Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Fisa post responsabil mijl fixe si ob inv biga67 biga67 va rog ajutati-ma cu o fisa de post ptr cineva care se ocupa de monitorizare mijl fixe si ob de inventar,eventual cine ar trebui sa se ocupe si ce pregatire ... (vezi toată discuția)