avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum curge termenul pe zile?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum curge termenul pe zile?

Am primit in data de 11 un plic de la instanta prin care trebuie completata documentatia in termen de maxim 5 zile de la comunicare-asa scrie in adresa .Acum termenul incepe sa curga din 12 pana in 16 inclusiv . Pot sa depun documentatia in data de 17 fara sa am probleme ca perioada este expirata?
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 14:48, 15 Aprilie 2013
Sambetele, duminicile, sarbatorile legale si zilele decretate ca zile libere de Guvernul Romanie, nu se iau in calcul,
Nu cred ca asa se interpreteaza dupa cum scrie in noul cod de procedura civila. scrie zile simplu, deci calendaristice, deci si weekendul...inteleg ca nu sarbatorile legale....dar cred ca week endul se socoteste....pe mine ma interesea in speta spusa mai sus daca e ok sa depun documentele in data de17 si nu sunt in afara perioadei .va multumesc
Pe data de 17 este in termen. Cele 5 zile se calculeaza pe zile calendaristice, neintrand in calcul nici ziua de 11 si nici cea de 16. Zilele de sambata, duminica si sarbatori INTRA in calcul.

Cand ultima zi cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare.
Multumesc doamna avocat.
Deci inca sunt in termen pe data de 17, asta indiferent ca se depune documentatia direct la tribunal sub nr de inregistrare sau ca depun la posta si ajunge doar in 18? multumesc mult.
Se va lua in calcul data depunerii la posta, chiar daca in instanta plicul va ajunge in 18 sau 19.

Daca sunt acte importante in plic, ar fi bine sa transmiteti scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire.

Alte discuții în legătură

Termen de la comunicare anniela anniela Intr-un dosar civil s-a dat solutia \"......\" cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Aceste 15 zile sunt zile lucratoare sau zile calendaristice ? (vezi toată discuția)
Recurs razvandicu razvandicu Va salut din nou!Se poate face recurs la un litigiu de munca in 10 zile de la comunicare..sunt 10 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc mult. (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog dacă poate cineva sa-mi spuna cum se socoteste ... Dan Mihai Dan Mihai Buna ziua Va rog dacă poate cineva sa-mi spuna cum se socoteste termenul de depunere a ÎNT MPINĂRII , ? se referă si la zilele lucrătoare , 25 de zile ... (vezi toată discuția)